Avi Moyal

{title_hr}

Avi Moyal rođen je 1966. godine. Od ranog djetinjstva uči Krav Maga te vrlo rano i sam postaje instruktor. Interesantna je činjenica da Avi poučava Krav Maga zadnjih 35 godina.

Stupanj Experta zaslužio je 1985. godine te se tada pridružuje i marincima izraelske vojske. Obuku za časnika polaže sa odlučnim uspjehom te služi kao zapovjednik voda u protuterorističkoj jedinici. Ima veliko iskustvo u borbi, zapovijedao je postrojbama tokom specijalnih operacija u Libanonu, uključujući visoko specijalizirane misije iza neprijateljskih crta. Obavljao je poslove VIP osiguranja visokorangiranih štićenih osoba izraelske vojske i obavještajne službe.

Nakon završetka aktivne službe, služio je kao zapovjednik pričuvnog sastava voda Postrojbe za specijalne operacije. Sedam godina vodio je obuke instruktora u Wingate institutu, u kojem je i sam završio obuku, a danas je jedan od najviše rangiranih majstora Krav Maga u svijetu. Među njegovim učiteljima nalaze se i velika imena kao što su to Eli Avigzar te, naravno, Imi Lichtenfeld. Bio je Imijev najistaknutiji učenik, čemu dovoljno svjedoči činjenica da je Avi bivši predsjednik Agude (prva Krav Maga organizacija).

Trenutno obavlja dužnost predsjednika Internacionalne Krav Maga Federacije koju vodi u skladu s vizijom majstora Imi Lichtenfelda, osnivača i tvorca Krav Maga. Važno je spomenuti da se od 1996. godine IKMF proširio na globalnom nivou te sad predstavlja najveću i najcjenjeniju Krav Maga organizaciju u svijetu, zastupljenu u Australiji, Sjevernoj Americi, jugoistočnoj Aziji, Dalekom Istoku te u većini Europskih zemalja.

Avi je vodeći stručnjak i autoritet u Izraelu za podučavanje Krav Maga, kako u javnom sektoru (obavlja dužnost savjetnika ministra sporta i obrazovanja za Krav Maga), tako i u privatnom sektoru. Na zahtjev izraelske vlade, razvio je tehnike i programe obuke za žensku samoobranu, samoobranu djece te obranu od napada u automobilu. Nastavlja podučavati različite vojne postrojbe i sigurnosne organizacije širom svijeta, kao što je to činio zadnjih dvadeset godina.