IKMF

{title_hr}

Internacionalna Krav Maga Federacija (IKMF) je jedna od najstarijih Krav Maga organizacija u čijem je osnivanju učestvovao i sam tvorac Krav Maga – Imi Lihtenfeld. IKMF je osnovan sredinom 90-tih godina kada se javila potreba za uspostavljanjem svjetske Krav Maga organizacije, radi širenja Krav Mage u svijetu. Od svog osnivanja IKMF je nastojao pružiti izvrsnost na svim razinama i postaviti standarde u Krav Maga obuci, instrukciji, odnosu prema učenicima itd. Ovo nastojanje je prisutno i izraženo i danas.

IKMF je od svog osnivanja obučio stotine instruktora i svakako je najrespektabilnija i najprepoznatljivija Krav Maga organizacija u svijetu i ona koja najdirektnije asocira na autentičnu Krav Maga. IKMF je istinska svjetska organizacija, sa podružnicama u cijelom svijetu i sa daljnjom perspektivom rasta i širenja na područja za sada nedodirnuta Krav Maga sustavom.

IKMF je aktivan i prisutan u preko 80 zemalja širom svijeta, odnosno u regijama Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Europe, Australije i Dalekog Istoka.

Glavni cilj IKMF je pružiti profesionalnu podršku Krav Maga instruktorima, kao i onima koji prate profesionalni put u skladu sa smjernicama osnivača Krav Maga, kako u Izraelu, tako i u svijetu, i da služi kao krovna organizacija za takve aktivnosti.

Ostali ciljevi su:

  • stvaranje osjećaja pripadnosti IKMF porodici i održavanje ekvivalenta porodičnim vrijednostima u pogledu lojalnosti i brige između članova IKMF širom svijeta
  • identifikacija , profiliranje i pružanje profesionalnih usluga novim izazovima sa kojima se suočavaju civili, vladin sektor, vojska itd
  • prikupljanje podataka relevantnih za poslovno upravljanje i distribucija IKMF instruktorima
  • postavljanje profesionalnih standarda u pogledu Krav Maga vještine, znanja i efikasnosti
  • izgradnja, upravljanje i vođenje lokalnih IKMF organizacija tako da mogu usvojiti alate neophodne za podržavanje lokalne IKMF članove

 

Na čelu IKMF je predsjednik i glavni instruktor gospodin Avi Moyal, dok IKMF u svijetu predstavljaju visokorangirani Krav Maga eksperti koji čine Globalni Instruktorski Tim ( GIT ), regionalni direktori ( Representing regional director ) i direktori državnih podružnica ( Country director ), instruktori i naravno, a prije svih, učenici.

Svaka podružnica (IKMF state branch) se sastoji od državnog direktora, koji upravlja podružnicom i koji je zadužen za rast organizacije i razvoj Krav Maga u matičnoj zemlji i sustava instruktora različitih profila i specijalnosti.

Jake veze između podružnice i sjedišta IKMF se očituje u gostovanjima GIT-a, direktorskim sastancima ali naročito u razmjeni informacija na dnevnoj razini, koje omogućavaju učenje na izazovima sa kojima se susreće svaki specifični sektor jedinstvenih samoobrambenih rješenja dostupnih samo kroz institucije IKMF-a.

Veliku važnost IKMF poklanja usavršavanju, prilagođavanju i konstantnoj obnovi tehnika i kvalifikacija kako bi zadržao lidersku poziciju na polju Krav Mage.

Instruktori IKMF-a su certificirani od strane vodećih Krav Maga autoriteta u svijetu, posjeduju višegodišnje iskustvo u Krav Magi i imaju obavezu stalnog usavršavanja.

Direktor IKMF Hrvatska je Kristian Družeta.
IKMF Hrvatska je podružnica središnjice IKMF.

Vrlo smo ponosni na činjenicu da smo dio jedne respektabilne organizacije kao što je IKMF, međutim to pred nas stavlja obavezu održavanja ugleda koji organizacija uživa pravilnim predstavljanjem i odnosom prema suradnicima i praktikantima, kao i obavezu održavanja visoke kvalitete podučavanja.

Misija IKMF Hrvatska je da pruži vježbačima najbolji Krav Maga izvor treninga i najbolji trening borenja, kako fizički tako i mentalni, te je stoga IKMF Hrvatska uspostavljena da bi omogućila mjesto gdje zainteresirane osobe mogu naučiti vještinu samoobrane i uživati u iskustvu stvaranja predanosti učenju, unapređenju samopouzdanja, koncentracije, discipline, samokontrole, fizičke snage i snage duha. Napredak u tehnici borbe će pružiti polaznicima znanje i iskustvo za cijeli život, a stvorene socijalne veze podršku i oslonac za životne situacije u svakodnevnom životu.