Kristian Družeta

{title_hr}

Što je više godina iza mene to sam više uvjeren da je vjerojatno najvažnije što možemo napraviti u ovom životu je da steknemo čim više iskustva. Da odemo bolji nego što smo došli.

Jedino je iskustvo i znanje koje proizlazi iz iskustva nešto sa čime možemo otići sa ovoga svijeta. Sve ostalo ima svoj stvaranje, održavanje i rastvaranje.

Takvo je i moje iskustvo, iskustvo koje pokazuje da smo ono što mislimo, pričamo i činimo. To nas svakim danom označava i izgrađuje naš karakter i osobnost. Ono što je dobro je što u svakom trenutku možemo odlučiti napraviti promjenu pa time mijenjati svoje osobine i sposobnosti. Da, to nije lako i može trajati dugo. No to je jedini put do promjene.

Moj put promjena je put vještina borenja. Put poslova i poziva koji su većim dijelom života bili vezani uz poslove zaštite i sigurnosti, uz aktivnosti povezane sa htijenjem, fizičkom moći i znanjem iz tih područja i područja sigurnosti.

Uspio sam u ovih nekoliko decenija života iskusiti što je to rat, što je nasilje, što znači stvarati nasilje ali i održavati mir. Ah…kakvo je to samo bilo vrijeme! Svatko ga je od nas doživljavao na svoj način i prihvaćao uloge koje su nam drugi dodjeljivali ili ih sami birali.

U cijelom tom periodu imao sam sreće da sam bio okružen ljudima koji su svojim odlukama i djelima doprinosili da se razvijam kao čovjek. Ponekada je to bilo izrazito izazovno, a ponekada prihvaćeno sa lakoćom. Tako je bilo dokle god nisam naučio kako zadržati poziciju promatrača. Čim više promatrati, a manje kontrolirati. Učim to i dan danas.

Završio sam u tom periodu razne oblike osnovnog i visokoškolskog obrazovanja iz područja kineziologije, sporta i sigurnosti. Završio sam i niz edukacija i tečajeva iz tih područja. Pored toga, da bih se mijenjao i napredovao usavršavao sam se u području mentalne pripreme, psihologije i osobnog razvoja.

No od svih tih edukacija najvažnije se pokazalo znanje koje me okrenulo da učim o sebi. Znanje koje me naučilo da živim u sadašnjem trenutku. To je znanje meditacije.

Moja svakodnevna rutina uključuje one vježbe koje su bitne za život kako bih nakon toga sa zadovoljstvom i srećom radio ono zbog čega živim. Kako bih ispunjavao svoju životnu misiju, svoju svrhu postojanja.

Kažu da se čovjek dva puta rađa, prvi put kada ga majka rodi, a drugi put kada spozna svoju svrhu postojanja.

Mislim i nekako osjećam da sam svoju spoznao. Sada je nastojim živjeti.

Dokle god bude postojala potreba za mojom svrhom vjerujem da ću biti tu i družiti se sa vama.

Vjerujem da će ova uloga direktora i glavnog instruktora Internacionalne Krav Maga Federacije za Hrvatsku donijeti svima nama dobrobit. Zato sam je i prihvatio. Da bude od koristi i značaja vama i meni.

Ukoliko želite ipak saznati o meni koje sam škole završio, kada i gdje sam se rodio koje sam poslove točno radio ili koje sam sve različite uloge igrao ili ih još igram, to možete na ovom linku ili uz malo truda možete pronaći u googlovoj tražilici.

KIDA!