Treninzi

Grupni trening

Grupni treninzi su namijenjeni svima bez obzira na spol i godine. To su redovni programi koji se provode sa ciljem usvajanja specifičnih Krav Maga tehnika.

Baza na koju se nadograđuju specifične Krav Maga tehnike i taktike je tjelesna kondicija. Cijeli proces zaokružuje mentalna priprema te time dobivamo potpuno spremnu osobu za suočavanje sa različitim situacijama. To uključuje znanja i vještine potrebne za uočavanje, sprječavanje i rješavanje konfliktnih situacija. Odnosno za sve postupke prije nastanka nasilja, za vrijeme konflikta i nakon kritičnog događaja.

U pravilu se programi provode u mješovitim grupama za različite uzraste.

Moguće su posebne grupe za žene ali uvijek si trebamo postaviti pitanje od koga žena očekuje napad. Ukoliko je to muškarac, onda je dobro vježbati sa onima od kojih očekujemo da možemo biti napadnuti.

Individualni trening

Individualni treninzi su namijenjeni za sve one osobe koje imaju posebne potrebe i zahtjeve. Ovo je način treninga koji omogućava brz napredak sukladno sposobnostima i osobinama vježbača kao i zajednički određenim ciljevima.

Ovakav oblik treninga provodi se sa onim osobama koje zbog poslovnih ili drugih razloga trebaju poseban i specifičan pristup.

Isto tako, osobe koje se spremaju za profesionalan rad kao instruktori Krav Maga odlučuju se za ovaj oblik treninga zbog mogućnosti usavršavanja pojedinih tehnika i taktika.

Mentalni trening

Program mentalnog treninga je ono što zaokružuje tehniku, taktiku i kondicijsku pripremu u jednu funkcionalnu cjelinu. Iako mentalni trening možda čini mali postotak ukupnog trenažnog procesa, taj postotak je presudan za uspješnost.

Mentalnim treningom utječemo na sposobnosti kontrole emocija, fokusa i relaksacije u ključnim trenutcima. To mogu biti konfliktne situacije ali isto tako i bilo koji svakodnevni izazovi u kojima se u današnje vrijeme susreću ljudi.

Ovaj oblik treninga posebno razvija i borbeni mentalitet koji je često presudan za uspješnost u borbi. Bez potrebne razine borbenosti, borbenog mentaliteta nećemo moći primijeniti sve ono što smo naučili u tehničkom i taktičkom treningu ili iskoristiti sve one kondicijske sposobnosti koje imamo.

Ovaj trening je namijenjen svima bez obzira na posao i djelatnosti kojima se bave. Ovo je oblik treninga koji mijenja život i donosi mogućnost razvoja punog potencijala kod svakog pojedinca.

Kondicijski trening

Temelj na koji se gradi sve. Bez obzira da li se radi o sportu, poslu, zdravlju, izgledu, borbi ili bilo čemu drugom, kondicijski trening je osnova.

Kondicijskim treningom utječemo na motoričke i funkcionalne sposobnosti, morfološke karakteristike i zdravstveni status.

Kondicijski trening nam daje ono što je potrebno da možemo izvesti ono što smo zamislili. Bez zadovoljavanja potrebnih razina kondicijskih sposobnosti ne možemo izvesti propisane tehnike.