Zaštita VIP - štićenih osoba

{title_hr}

Kako kriminalitet i kriminalci postaju sve bezobzirniji i sofisticiraniji, sve češće ciljaju i ugrožavaju poslovne ljude, političare, filmske zvijezde, kompanije, uspješne ljude i druge tzv. vrlo važne osobe (VIP – Very Important Person). Cilj kriminalaca može biti potraživanje otkupnine, pljačka, stjecanje slave, osveta kao i mnogi drugi razlozi koji mogu dovesti do povrede ili smrti VIP-a. Danas, vise nego ikad ranije, VIP zaštita je potrebna kako bi se osigurala sigurnost i zaštita onih kojima se prijeti na razne načine.

Glavni koncept iza VIP sektora je zaštita treće osobe.

 

 

 

Zaštita treće osobe je neophodna zbog razlike u odnosu na bazične samoobrambene situacije:

1. fizički, trebate zaštiti drugog umjesto sebe i
2. psihički, trebate napraviti prekidač u glavi kojim ćete isključiti nagon za samoodržanjem i uključiti osjećaj dužnosti.

Krav Maga čini osobe mentalno spremnim za ovakve situacije i daje alate pomoću kojih mogu reagirati na pravi način u pravilnom emocionalnom stanju u ovakvim situacijama.

Internacionalna Krav Maga Federacija ima reputaciju i ogromno iskustvo u treniranju službi i osoba u zaštiti štićenih i vrlo važnih osoba.

Kristian Družeta, direktor IKMF za Hrvatsku, autor je knjige Tjelohranitelj - Specijalist zaštite štićenih osoba. Razvio je i osmislio program tečajeva za zaštitu štićenih osoba VIP protection BASIC i VIP protection SPECIALIST.